Hotell på Phu Quoc

Bilder från Saigon Phu Quoc Resort 4*:

IMG_2356

IMG_2358

IMG_2469

IMG_2521

IMG_2550

IMG_2579

IMG_2582

IMG_2658

IMG_2666

IMG_2695

Det finns ett flertal bra Hotell & Resort på Phu Quoc, allt från 2½ stjärniga upp till 5 stjärnigt. Många hotell har bungalows på stranden, vid poolen eller i trädgården. Det finns även hotellbyggnader med utsikt över havet eller bergen. En del hotell är enklare, andra mer exklusiva. Det byggs hela tiden nya hotell och äldre byggs om för att kunna ta emot alla turister som upptäckt Phu Quoc´s charm. Phu Quoc är en ö som ännu inte är exploaterad och upptäckt av den stora gruppen turister. Det är ett paradis för dem som vill upptäcka något nytt innan alla andra gör det. Man kan inte räkna med att finna svenska tidningar, mat eller att folk pratar svenska. Det finns undantag men de är få. Det är fortfarande ganska enkelt och ibland kan det vara spartanskt. Men det är just det som är charmen med Phu Quoc. Man får uppleva något annorlunda!

Till Phu Quoc kommer man med flyget från Saigon, tar 55 minuter. Man kan också välja att flyga från Can Tho i Mekongdeltat eller ta båten från Rach Gia till Phu Quoc. Duong Dong är en fiskeby, alltså ingen stad. Där hittar du marknader. De flesta hotell ligger intill Duong Dong. Stranden på västra sidan av Phu Quoc heter Long Beach, en lång och populär strand där de flesta hotell och bungalows finns.

På östra delen av ön finns små fiskebyar, här finns också stränderna Bam Dai och Ban Sao. Bao Sao är lite omständlig att ta sig till. Vilket gör att man kan vara rätt ensam där. Underbart vatten och fin strand. Söder om Phu Quoc ligger An Thoi och där finns ca 15 små öar. Man kan bada, snorkla och dyka i det klara vattnet. Du kan också besöka Coconut Tree Prison, ett fängelse som fransmännen byggt. Men det användes under Vietnamkriget. Idag är det ett museum.

Nedan ett axplock av foto på en del olika hotell. Mer foto finns under bloggen  i löpande texten.

Mango Bay Resort Plantage bungalow

Mango Bay Resort, Garden bungalow

Mango Bay Bungalow veranda, sea view

Mango Bay Resort Beach

Saigon Phu Quoc bar on beach

Saigon Phu Quoc Bungalow sea view

Saigon Phu Quoc Resort beach

Thien Hai Son Resort building

Thien Hai Son Resort, bungalow in garden

Thien Hai Son Resort Twin room

Thien Hai Son Resort Beach

Kim Hoa Bungalow pool side

Kim Hoa Resort bungalows on the beach

Kim Hoa Resort Beach

Eden Hotel poolside

Eden Resort beach

Eden Resort building

Eden Hotel, double room

Cuu Long Resort Beach

Cuu Long Double room

Two bungalows, sea view, very close see

Annonser

Responses

  1. Hej…
    Funderar på att endast ta flyg till phu quoc i december för att fira min födelsedag, men undrar om det är bra årstid att resa dit, lätt att själv fixa boende eller ska man ta charterresa? Tack för fina bilder/Anneli

    • DEt är att jämföra med Pattya och den delen av Thailand, Ex Rayong. Bra boka boende innan. Kan rekommendera Kim Hoa Resort 3* vill du ha finare så Saigon Phu Quoc Resort 4* Kim Hoa är faktiskt bra. har goda Nem Saigon, dvs vårrullar. December är ok. Bara monsunen har släppt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: