TravelBase

Att resa skall vara en upplevelse och bli ett minne!

TravelBase är en liten resebyrå som specialiserat sig på Vietnam. Men vi har även resor till Kambodja, Laos och Mongoliet. I Vietnam har vi resor från norr till söder, söder till norr. Vi har även resor enbart i norra Vietnam ochi södra Vietnam. För den som önskar så skräddarsyr vi resan så att den blir precis som ni drömt om.

Vi har endast någon/några gruppresor om året. Vi har även färdiga kombinationsresor bl a för sol och bad, stad och kultur. Det finns mycket att välja mellan.

Men vi arrangerar även resor på egen hand dvs skräddarsyr dem, med förbokade hotellrum, bungalow, flyg, transporter, utflykter mm. Ni får ett färdigt program för er resa innan avresan. På flygplatsen möts ni av chaufför/guide. Ni har egen chaufför och guide, ni delar inte med några andra. Oavsett ni är 2 eller 10 resande så är ni en egen grupp.

Det är som att resa charter fast på egen hand!

I norr finns Ha Long med fantastiska ö-landskap, närmare 3 000 öar lär det finnas. Att glida ut mellan öarna och ankra upp, sitta på däck och njuta, äta god mat, paddla mellan öarna – underbart! Man kan också välja ta tåget till Sapa, högt uppe i bergen på 1 600 m över havet. Utsikt och natur som är enastående. I Hanoi är det spännande att vandra i Old City, besöka någon eller några av de små matställen som finns överallt. Promenera runt Kiem Lake/Lilla sjön.

I söder finns det intressanta Mekong Deltat och spännande Cu Chi tunnlarna. Stadsrundtur  och besöka katedralen och posten, Mr Eifel är upphovsman till dessa. I närheten av Saigon finns flera ställen som lämpar sig för sol och bad.

Titta in på TravelBase hemsida och bli inspirerad till en resa i Vietnam.

Bakgrund till TravelBase

Jag kom till Vietnam redan 1981 och då hade jag bilder om hur Vietnam såg ut från TV. Bilderna hade sagt mig ett flackt landskap, inte mycket grönt. Men det som mötte mig var raka motsatsen. Jag steg ur planet på Noi Bai, möttes av en dallrande hetta. Det var mitt i juni. I bilen upp till Bai Bang, där jag kom att tillbringa de närmaste 5 åren, åkte vi genom ett fantastiskt landskap. Gröna risfält, eukalyptus kantade vägen, små byar och vattendrag med badande barn och vattenbufflar. På vägen cyklande människor och sprang höns, grisar och hundar. På ena sidan om mig tornade ”sockertoppsberg” upp sig. Högt där uppe – fick jag veta senare – fanns Tam Dao.

Tam Dao var tidigare fransmännens oas på sommaren när det blev för varmt i Hanoi. Då hade de sina fina hus högt där uppe, med en vidunderlig utsikt av landskapet som låg som karta nedanför dem. Det fanns en murad pool och man kunde vandra ce ca 1400 trappstegen till toppen. Där man ibland blev bjuden på te av de soldater som jobbade där.

Varje påsk åkte vi till Halong Bay, denna underbara plats med över 3000 kalskstensöar. Att åka ut mellan dessa öar in i vikar mellan dessa fantastiska kalskstenformationer var underbart.

Vi brukade också besöka Ham Yen, som ligger lite längre norrut. Ta jeepen upp bland bergen och genom dalarna, besöka minoritetsfolk och dricka te med dem. Bada i vattenfallen.

Vi cyklade vissa dagar nästan 8 mil och bekantade oss med befolkningen. Vietnam är ett bra land att cykla i. Under hela tiden i Vietnam försökte vi se och uppleva så mycket som möjligt.

Jag tog Vietnam till mitt hjärta. Första 5 åren arbetade jag som målare innan jag fick arbete som lärare och sekreterare på Training Department.  Men jag höll även andra kurser och var dessutom ansvar för ID fotograferingen av 2500 anställda . Varje dag man gick hem från jobbet kände man glädje. Det var tacksamma elever och underbara counterparts. Även min dåvarande man var lärare inom el. på Training Department.

Tiden på Training Department var den mest utvecklande tiden i mitt arbetsföra liv. Jag fick många vänner bland Vietnameserna.

Att leva och bo i ett annat land ger både upplevelse och kunskap, även socialt umgänge. Vilket också var mycket viktigt för oss i vår lilla ”svenskby”. Traditionerna tog vi vara på, alla tillfällen att umgås, uppleva och göra saker var väldigt roliga och viktiga. Samkväm i baren, julafton vid poolside, Valborgsmässoeld dessutom egna upptåg som grodhoppningstävling,  för att bara nämna några få saker vi gjorde.

Min känsla för Vietnam vill jag gärna dela med mig. Därför startade jag en liten resebyrå, TravelBase med resor inom Vietnam. Men även Mongoliet, Kina och Thailand.

Jag vill erbjuda mina kunder det unika Vietnam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: