Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 21 februari, 2018

Phu Quoc

Lämnar Hanoi tidigt på morgonen för att flyga till Phu Quoc för lite sol och bad innan vi återvänder till Sverige lagom till Lucia.  Varmt och skönt när vi landar på Phu Quoc. Det är en ny flygplats, men den håller på att byggas ut ytterligare. Phu Quoc har blivit väldigt populärt, många som tidigare reste till ex Phuket i Thailand väljer Phu Quoc p gr av att det är mindre turister och inte så exploaterat – än så länge. Inga skräddare som hänger efter dig och pratar svenska …. Men sedan vi var här för ett par år sedan har det blivit stora förändringar.

Checkar in på Thien Hai Son Resort, bungalow längst nere vid stranden. Skönt läge. Vågors brus mot sandstranden, vajande palmer och underbart varmt. Byter om och se börjar vår semester.

På gatan utanför Thien Hai Son resort finns idag ett flertal nya matställen, de flesta med god mat. Mycket mat från havet, garanterat färsk. Det tar inte heller lång tid att promenera ner till staden. Där har man kvälls/nattmarknad varje dag. Oerhört stor marknad, lätt spendera kvällen vandra runt där. Finns gott om matställen också.

Men även på stranden nedanför oss finns matställen, dvs man sitter nere på stranden i sanden och äter. God mat och goda drinkar.

Vattnet är skönt, man kan bada länge, simma längs stranden hur långt som  helst! Underbart promenera längs stranden som inte verkar ta slut.

Sista kvällen beställde vi ner mat till vår bungalows altan. Fick ett bord och 2 stolar. Jag hade värmeljus med mig som vi tände. Maten och inhemskt vin kom som beställt kl 19.00. Avslutade med varsin god drink innan vi drog oss tillbaka.

Dags lämna Phu Quoc och flyga till Ho Chi Minh för att sedan flyga vidare till Köpenhamn, därefter tåg till Varberg.

Nöjda efter en tre veckors resa i Vietnam. Glada över en fantastiskt bra och rolig gruppresa med ett härligt gäng. Får nog bli en resa till 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: