Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 20 februari, 2018

Vietnam hösten 2017. Gruppresa del I

Äntligen kom vi i väg på gruppresan till Vietnam. Bai Bang och 35-årsjubileumet som var höjdpunkten på programmet, som även innehöll Hanoi samt Ha Long Bay. Den 24 november till 4 december pågick vår gruppresa. Det var några som valde stanna längre och även några som åkte vidare tidigare. Vi själv både kom tidigare och åkte senare.

Anländer från ett kyligt Köpenhamn tidigt på morgonen till Hanoi, Noi Bai Internationella flygplats. Det var varmare där men med hög luftfuktighet och svalt. Vi checkar in på Boss Legend Hotel, ett relativt nytt hotell med stora rum. Som även har familjerum.

Går en runda i Gamla stan och vilar lite innan vi skall på besök till min fd kollega. Hanoi är en stor stad, med taxi tar nästan 1 timma till henne. Hennes son har stått och lagat vietnamesisk mat hela dagen, han är en strålande kock. Med på kvällen var även en fd svensk kollega till mig från Training Department som slumpen fört hit samma tid.

Dagen efter åker vi till Flamingo Dai Lai Resort. Det ligger på vägen från flygplatsen till Bai Bang och det är här vi börjar vår gruppresa.  Vi bor i varsin bungalow vid vattnet, med egen liten pool och en ”innergård” med badkar i sten, som ett ägg. Vi testar givetvis både pool och badkar. Hett vatten i badkaret och stjärnklar himlen rakt ovanför,  cikador spelar för oss. Vilken lyx!

På morgonen äter vi frukost i Poem restaurant, gångavstånd. Men vill man inte gå finns elbil som hämtar och kör dit (ingår). Efter frukosten gör vi oss klara för att möta våra resenärer i foajén.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: