Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 20 februari, 2018

Gruppresa Hanoi och Ha Long Bay. Del III

God frukost på 11:te våningen av Boss Legend Hotel. En fantastisk utsikt över ett Hanoi som vid denna tiden myllrar av folk på väg till jobb, skolor mm.

Vi åker med bussen mot Ha Long Bay.  Sedvanliga stoppen vid en s.k. statlig ”rastplats” tid för kaffe, wc och shopping innan vi far vidare. Ha Long ser inte ut idag som för 35 år sedan. Det är en stor stad med hamn, broar och snart flygplats dessutom. Det är en ny hamn för oss som åker Djonk ut bland öarna.

Vi får transport av en mindre båt ut till vår djonk, Garden Bay Cruise. Vi checkar in och hytterna är alla utrustade med wc och dusch. Äter lunch, tid för de som vill att åka ut med mindre båt bland öarna.  De kan även om de vill bada vid den ön som har en liten strand (enl tidigare info badade Ho Chi Minh här en gång) Vi andra njuter sittande/liggande på solstolarna uppe på däck, vädret är hyfsat. Miljön är avslappnande, man ser djonker glida förbi och ankra upp för natten. Mindre fiskebåtar som hämtar upp nät. En vacker rovfågel seglar över oss.

Kvällen börjar även här med en matlagningskurs av Nem. Vietnamesiska Nem är de bästa i världen (min åsikt). Till kvällen är det en jättefin buffé, vi firar även vår nyblivne 70–åring med sång och tårta. De som vill kan fiska från däck. Någon får en fisk som är liten och får hoppa tillbaka i vattnet.

Chi gong för den som önskar på däck när solen gått upp. Frukostbuffé väntar, därefter går båten i sakta mak. Vi får en god Brunch innan vi går i land och åker till Hanoi via Uong Be. Det ”svenska” sjukhuset. Vi besöker först den svenska campen, där  många av oss övernattade när vi gjorde helgutflykter från Bai Bang lång inne i inlandet. Denna Campen är välbevarad jämfört med den i Bai Bang. Vi åker också till det Svenska sjukhuset (som i grunden har Varbergs sjukhus som modell)  En intressant liten rundvandring innan vi åker vidare till Hanoi och checkar in på Boss Legend Hotel igen.

2017-11-28 20.36.02

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: