Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 8 september, 2014

Vietnam, resa norr till söder! Del 1.

Vi startade vår resa i Hanoi i slutet av augusti. Vädret var varmt med någon regnskurar emellanåt. Bodde i The old town, på Gio Bao Grand Hotell. Ett mindre hotell med bra rum, helt ok frukost!

Första kvällen var vi ute med vår koordinator ocb åt på en fantastisk restaurang, Lotus. Den ligger intill Vattenlandet i Hanoi. Meningen med vår resa var att kolla hotell, matställen, stränder ocb utflykter.

Så kvällen efter blev det besök med min vän och fd kollega samt min makes brorson och fru som är i Vietnam på bröllopsresa till Gourmet Corner Restaurat, Elegance Dimond Boutique Hotell på Lo Su street. På 12:te våning och utsikt över staden.

Men tidigare på dagen besökte vi mysiga lilla serveringen i hörnet av Kiem Lake (Lilla sjön)
NdZm4oh_xHUZrNbprHZnLU6PeuoHw61z6KlT13bO428

Dagen därpå åkte vi till Flamingo Dai Lai och checkade in på Villa i med ”lake view”, egen pool. Typ golfbil som körde oss dit. Inga bilar får finnas inom området. Detta är norra Vietnams lyxigaste resort. De har villas i olika storlekar, badkar format som ett ägg i sten, ofta ute under bara himmel. Det finns alla sorters aktiviteter, kajak, segeleka, andra båtar, konstgjord stor sjö, sandstrand, egna cyklar mm. Det finns villas i ”forrest”. De har inga egna pooler men väl en som ligger på höjden med utsikt. Golfbana finns. Samt närhet till Tam Dao.

Ett fantastiskt ställe för de första dagarna för rekreation, vila och med jetlag i kroppen efter flyget till Vietnam. Underbart för bröllopsresa.

Annonser

Responses

  1. Så härligt det låter. Länge sedan jag var i Hanoi. 90-tal. Då var där mest cyklar i trafiken. Gissar att det är annorlunda nu.

    • Hej, själv var jag där mellan 81-86 då jag arbetade i Bai Bang. Idag är det mest skotrar, en del bilar (fina) och taxi bilar. Fina butiker, men marknadsgatan och allt det är sig likt

      • Kul att komma tillbaka, förstår jag. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: