Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 22 juli, 2014

Con Dao – Vietnams orörda pärla!

.

Morgondis

Morgondis

Inom kort åker vi på en rekognoserings tur i Vietnam. Börjar vår resa i Hanoi och en utflykt i Ha Long med övernattning på en djonk. Ha Long är i dag en plats dit många söker sig för att åka ut med djonk i detta fantastiska ölandskap ca 3000 kalkstensöar. Flytande fiskebyar som har skola, polis, kyrka mm.

IMG_5809

Vi kommer bl a att besöka ön Con Dao. Con Dao ligger öster om Vietnam ut i havet och består av 16 öar, med fantastiska stränder, orörda av turister. Ön är bergig och täck av grönskande djungel. Staden ligger vid havet där även hotellen ligger, de flesta vid Ton Duc Thang Road som löper utefter stranden. Här finns också stora vackra och stora korallrev, dyka (snorkla) gör man mellan december – maj.
imagesYST00EVY

Här kan du finna orörda stränder, se sköldpaddor som kommer upp på land och lägger ägg. Finns strandmyggor som bits (!) skall kolla detta!
Två klimatsäsonger, en torr dec – mars, en regnig april – aug. Kommer en skur sedan är de sol igen. Temperatur,28 gr året om.

Tidigare kom man hit med båt, ca 13 timmar skumpig resa. Idag går det flyg från Saigon som tar ca 1 timma. Under den Franska kolonialtiden var det fängelse på ön. Fram till 1975 forslades fångar hit till ön.

Utöver Con Dao skall vi åka med båt från Saigon via Can Tho till Chau Doc på Mekongfloden. Från Can Tho reser vi vidare längs vägarna till Rach Gia, en hamnstad på västkusten. Där övernattar vi en natt, tar sedan färjan till Phu Quoc. En resa på ett par timmar.

Man kan om man vill, stanna ett par nätter för sol och bad på Phu Quoc sedan ta båten till Ha Tien för att åka vidare in i Kambodja och besöka Phnom Penh, Angkor Wat och Siem Riep.

Återkommer med bilder och reseskildring!

Annonser

Responses

  1. Ser fram emot detta med spänning, låter härligt Hälsningar DAN


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: