Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 3 december, 2012

Flamingo Dai Lat – Underbar anläggning i Vietnam

Vid rundvandringen blev jag förstummad av all lyx. Alla villor, från den minsta med ett rum till de större med 3 rum, har egen pool. Den stora villa har en jazzuci för 6 pers, sauna. I två av sovrummen finns jazzuci samt dusch o wc. I de mindre finns badkar i sten, helsten i ? granit eller nåt. WiFi i alla hus. Resturang, en mycket fantastisk byggnad helt i bambu och inringad av en vallgrav med vatten och vattenfall, små öar med träd i.

Sjön är stor och bjuder på allt från fiske, segling, kajak, bada, motorbåt och fina stränder, kantade med härliga solstolar, hamock, bar, vollybollplan, biljard, bar mm. Ekologiskt odlade grönsaker till köket och boende. Förpackningen till tvål, tandborste mm är i naturvänligt material. En stor konferenslokal. Allt är byggt av sten och trä, inga ”konstgjorda” material. Spa-anläggning finns.

Vill man inte gå till restaurangen kan man få maten serverad hemma. De större villas har egna kök. Inga bilar eller scotrar är tillåtna i området. De som inte bor eller äter på området har möjlighet till att gå in på området mot en inträdes avgift. Allt för att hindra störande komma in på området.

Jag har nästan inte ord för detta fantastiska område. Lyxigt, genomtänkt, enormt vacker och harmonisk design. Japan och Frankrike i kombination med Vietnam. Vietnam Airlines tidning har gjort repotage om mode, fotat i området. Exotiskt!

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Responses

  1. Wow! Verkligen ”eko-lyx”! Var ligger det nånstans i Vietnam? Kan man som ”västerlänning” boka/hyra en villa?

    • Hej, ca 6,5 mil norr om Hanoi, strax innan Viet Tri. Närheten av Tam Dao. Man kan kan hyra villa. Vi hade visning där och kan förmedla vidare. För personer som bor och vistas längre tid i Hanoi är det en synnerligen fin plats för rekreation.

      • Vad kostar det att hyra ? Kan man bo länge t ex 3 månader ?

      • Hej, man kan bo längre tid givetvis. Vad det kostar beror på hur många man är och hur stort hus man då väljer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: