Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 28 januari, 2012

Vietnam i mitt hjärta

Nu har de firat Têt, Vietnamesisk Nyår i Vietnam och man har gått in i Drakens år. Själv är jag född i Hundens år, eldhund. Vi  brukar resa på våren till Vietnam och även Mongoliet,Kina och Thailand. Men i år får den resan vänta lite. Inte för att vi inte vill utan p gr av att jag gjort en stor tarmoperation (förträngningar) Det känns inte så bra att resa så långt innan magen läkt ihop ordentligt.

Desto roligare är det då att planera resor för andra förväntansfulla resenärer. Jag märker också att vi har fler förfrågningar om resa till jul & nyår redan nu. De är bra, för i höstas var det svårt få tag i bra boende åt våra kunder eftersom många bokade tidigt även förra året. Fördelen med att boka tidigt är att man kan få tag i flyg till hyfsade priser, Priserna på hotellen höjs till hösten, har man då bokat och betalt på våren slipper man den höjningen. Vad man däremot skall räkna med är att de flesta hotell tar ut en extra kostnad på julafton och nyårsafton för s k obligatorisk Gala middag. Många har stora buffér och matsedlar med mycket att välja på. Även på deras Têt som infaller 10 februari 2013 tar de ut en kostand för Gala-Middag.

Ett tips för de som kan och vill är att resa till Vietnam under maj – juni. I norra delen är det behagligt varmt och soligt! Träden blommar och det är vackert grönt på risfälten. Ska man upp i bergen till Sapa så är det absolut en fantastisk bra tid att resa dit upp. Ca 1500 möh ligger Sapa med underbar luft och vackra vyer. Risfälten i trapatser längs bergssluttningarna.

Ja, vår resa får förmodligen vänta till augusti – september i år. Men även det är en fin årstid både i norr och söder.

Annonser

Responses

  1. Vilken tur jag hittade din sida. Tack för tipsen du skrivit om hotellen på phu quoc, åker dit nästa vecka.

  2. Jag har planer att åka till Vietnam, i framtiden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: