Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 2 januari, 2012

Vädret i Vietnam

Vietnam är ett väldigt avlångt land som har lång kust. När det råder regnperiod på ett ställe är det fint på ett annat ställe. Personligen tycker jag att vädret är rätt okey året om. När vi har en veckas regn, så regnar det nästan hela tiden. Kyligt och otrivsamt. När det regnar i Vietnam är det oftast en övergående skur, men det är fortfarande varmt. I norra delen är det hög luftfuktighet efter årsskiftet och kan vara ända fram i april. Men temperaturerna ligger på 14 – 19 grader, ungefär. Kvällarna kan vara lite kallare och man kan behöva en jacka.

Åker man till Halong behöver man inte vara rädd att det är kallt på kvällen, djonkernas hytter har värme och det är många som besöker Halong under december – januari. I princip är det alltid turister som åker till Halong året om.

Norra delen Hanoi, Halong, Ninh Bingh, Haoi Phong till Hue är från december till mars temepraturer mellan 12 – 22 gr. Från april till september är det varmt, Regnar gör det i juni – augusti. Hösten från september till november är det torrt och varmt mellan 22-28 gr. Hue är ungefär detsamma

I Sapa som ligger högt upp i bergen är det kallt från december till mars, från 2 – 20 gr. Samma väder har man i Dien Bien och Lai Chau och Lang son.

Hoi An har varmt året om, lite svalare under december – mars. Periodvis blåser det en del.

Nha Trang är varmt året om, men regniga säsongen är oktober – november. Dykning inte så bra då, dålig sikt. I december börjar folk dyka igen fram till september nästa år. Vattnet kan vara kallt under december på morgonen, men solen skiner och det blir varmt. Det kan också vara regn, men oftast bara skurar som går över fort.

Phu Quoc är varmt året om, ingen storm. Oktober – februari är den bästa tiden. Men även i mars, april är det fortfarande skönt väder. Regnar det på Dung Dong  stranden, då har sydspetsen strålande väder och tvärtom.

Con Dao har ungefär samma väder.

Man kan säga att under oktober – april är det bra att resa. Personligen tycker jag att det är helt ok på sommaren också, samt augusti – september kan vara väldigt bra.

Titta på länken intill, där kan du finna dagens väder, men även titta tillbaka i statestiken hur vädret är, har varit på olika platser. Fyll i namnet på den stad, ort du söker  högst upp under ”Search”

http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/hdfForecast?query=Hanoi&searchType=WEATHER

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: