Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 30 december, 2011

Upplev Halong Bay på en djonk

Halong Bay, Tonkinbukten med sina över 3 000 kalkstensöar är en trolsk miljö att uppleva från en djonk. Djonkerna är ett kryssningsfartyg á la Asien. De har vacker matsal och hytterna är utrustade med duschcabin, wc och fönster ut över havet. De har enkla men bra frukost buffé samt oftast till lunch och middag är det 9-rätter´s. Servicen är bra. Djonken ankrar upp i en skyddad vik. Dagtid gör man utflykter med en mindre båt till bl a en flytande fiskeby. Man besöker Cat Ba där man – om man vill – paddlar kajak runt i naturskyddade området. Har man tur kan man få se aporna, oftast hör man dem bara.

Halong Bay och omgivningarna är otroligt vackra vilken årstid man än besöker dem. Tidigt på våren kan det vara disigt och man upplever en känsla av mystik när båten glider runt öarnas enorma formationer. En del djonker har aktiviteter som Chi Gong på morgonen, matlagningskurs på kvällen, nattfiske mm.

Idag använder vi inte längre Hanoi Opera Cruise utan Orient Sail. Man kan välja 3-stjärnig eller 4-stjärnig djonk. Den 4-stjärniga djonker har aktiviteter och är mycket fin att resa med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: