Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 30 augusti, 2011

Vietnam underbart på hösten

Att resa till Vietnam under December – Februari har blivit väldigt populärt, så populärt att det nu är svårt få flyg till Phu Quoc samt att hotellen/bungalows är i det närmaste fullbokat. För er som kan tänka er att resa lite längre norrut kan jag rekommendera två i mitt tycke bra resor.
Den första är flyg till Hanoi, några dagar i Hanoi för sightseeing därefter åker man till Halong Bay. Bukten med de otroligt många och vackra kalkstensöarna. Åk ut med djonk och ankra upp i en bukt, bada, paddla kanot, delta i matlagningskurs. Hytterna är fina, utrustade med duschkabin, stort fönter ut mot havet. Efter Halong Bay flyger man till Hoi An, den gamla anrika staden, med anor långt tillbaka, bron som både Kineser, Japaner och Vietnameser byggt. Duktiga skräddare, fin strand och fina matställen. Efter totalt 15 dagar flyger man tillbaka till Hanoi för anslutning med flyg hem.

Andra förslaget jag har är Hanoi några dagar samt Halong Bay och ut på bukten som ovan. Men sedan tar man nattåget till Lao Cai för att åka vidare med bil till Sapa tidigt på morgonen dagen efter. I Sapa besöker man en del minoritetsbyar, går på marknader och vandrar till vattenfall. Sapa ligger på 1 600 möh, har fanstastiska berg runt och djupa dalgångar, tidigt på morgonen sveper moln in långt under dig. Efter Sapa åker man nattåget tillbaka till Hanoi och tar flyget till Hoi An för några dagars sol och bad, innan man flyger tillbaka hem.

Många tror att vädret i norra Vietnam är sämre än i söder. Men i oktober – december ligger medeltemperaturen mellan 25 gr i oktober – 20 i december, regnar ca 100 mm i oktober och 20 mm i december. Väljer man att resa till Sapa är bästa tiden september – oktober. Sen blir det kyligare. Men det räcker med en varm tröja eller jacka.

Gå in på hemsidan och få mer tips. Vi skräddarsyr efter kundens önskemål. Ovanstående resor är inte utlagda i resprogrammet än.

TravelBase din resbyrå i Asien

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: