Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 29 juli, 2011

Vietnam – landet som har så mycket

Vietnam, dit vi reser ofta, har så otroligt mycket att erbjuda besökare. Det finns fortfarande många platser dit turismen inte nåt än. Vietnam är ett land under utveckling. Man kan inte jämföra det med Thailand dit turisterna reste redan på 70-talet. Då var Thailand ett relativt okänt turistmål, några få hittade dit och fann de orörda stränderna på Phuket och alla öar. Phi Phi Island var en okänd ö, utan bebyggelse, man fick göra strandhugg och simma i land. Äta på ett litet matställe nere på stranden. Idag är det inte något kvar av den idyllen.

Då börjar turisterna söka sig till nya platser och det är här Vietnam kommer in. Man får uppleva det genuina och okända platser. Att besöka den kända paradisön Phu Quoc nu innan den blir full av hotell och turister är bara så otroligt och fullt av överaskningar. Bo i en bungalow nere på stranden – det är bara så underbart. Det finns alltid något att göra, även om ön inte bjuder på något nöjesliv. Men att cykla eller åka bil/buss runt ön, vandra i fiskelägena och äta den goda maten, det är toppen. Här på ön tillverkar man även den s k Fisk-såsen.  Eller om man skall kalla den för salt. Det är en sås som används ofta i matlagning och man doppar t ex ”vårrullarna” i såsen när man äter. Tips alltså!

Av den anledningen att jag tycker Vietnam är ett sådan härligt land att upptäcka startade jag min egna resebyrå. Hos oss reser man på egen hand fast med guide. Vi har många resor till Vietnam och Phu Quoc, gå in och titta på de resor jag kan erbjuda er, vi skräddarsyr era resor så att de blir precis så som ni önskar att er resa skall vara. Är man ex en familj som reser, då bildar man sin egen grupp. Får egen guide, chaufför och bil med AC. Den dagen ni landar i Hanoi alt Saigon möts ni av guiden som följer med till hotellet och tar hand om er. Resans program sätter vi ihop tillsammans, just för att ni skall få uppleva så mycket som ni vill. Många avslutar sin resa med sol och bad på Phu Quoc, där vi har flera bra hotell att erbjuda, mindre familjeägda ställen och även större anläggningar. Som en kund sa; som att resa charter fast på egen hand.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: