Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 26 juli, 2011

Badorter i Vietnam

Det finns gott om strände i Vietnam. De är inte överbefolkade som i Thailand inte heller så exploaterade. Passa på och res dit innan det är lika mycket turister i Vietnam som i Thailand.

I norra Vietnam badar man inte året om i havet, även om det går. Många som åker ut med djonkerna i Tonkinbukten badar även jul-tid. Men jag tror säsongen börjar i maj då havet blivit varmt efter vintern. I Halong Bay finns det en lång strand som bjuder på sköna bad. Inga palmer längs stranden men fint ändå. Man kan bada hela hösten fram till jul – säger en del. Söder om Hanoi finns Sam Son en sandstrand inte upptäckt av så många. I Hanoi är det ingen direkt högsäsong.  Sommar, höst och fram till februari kan vara bäst, beroende på vad man vill göra. I februari börjar det bli väldigt hög luftfuktighet och lite grå himmel.

Längre söderut vill jag rekommendera Hoi An. Hoi An´s strand sträcker sig ända från Da Nang. Man badar givetvis i Da Nang också men jag föredrar Hoi An. Som har en skön långgrund strand. Stundtals kan det blåsa en del, det är beroende på årstiden. Här har man en trevlig stad att utforska och den ”Japanska Bron” och Gamla Stan också. Finns bra skräddare här. Vattnet har behaglig tempertur från slutet av april.

Jag fortsatte från Hoi An till Nha Trang och dess strand som sträcker sig längs hela Nha Trang och med ett flertal fina öar som inbjuder till dykning. Det sägs dock att vattnet är inte så klart innan december/januari månad. Ute på öarna finns det en del att utforska och man kan även övernatta på öarna. Samma som Hoi An, vattnet är behagligt från slutet av april

Inte långt från Nha Trang ligger Mui Ne, Phan Thiet. Mui Ne är också en långsträckt strand men fin sand och tillgång till många vattensporter. det finns även kurser i kite-surfing mm. Fina hotell och bungalows kantar stranden. Via Phan Thiet åker man till Saigon. Det finns ytterligare en stor strand utanför Saigon som är värt ett besök. Högsäsong december – mars.

Från  Saigon tar man flyget, ca 55 minuter till Phu Quoc. Phu Quoc erbjuder stränder runt nästan hela ön. Bäst är västkusten och sydspetsen. Det finns också bra möjligheter till dykning. Högsäsong är december – mars. Men man kan i princip åka året om. Är det dåligt på västkusten är det fint på sydspetsen och tvärsom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: