Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 13 juni, 2011

Del 4. Stadsvandring i Hanoi

Klockan var strax efter 04.00 när vi anlände Hanoi. Taxi till Grand View hotell, fick ett rum för oss alla = sova! Vi behövde mer sömn. Åt  lite innan rundvandring i Hanoi längs Kiem Lake, lilla sjön. Där man håller på att rena vattnet och den 100-åriga sköldpaddan fått en avdelad liten bassäng att tillfriskna i. Men det lär finnas en eller två sköldpaddor till i sjön. Det var t o m artikel i HN om denna gamla sköldpadda.

Började med militär museumet som var stängt. Men vi tog lite att äta på matstället intill. Går vidare till Mausoleet men även de har stängt måndagar och fredagar. Enpelarpagoden var dock öppen.. Börjar vandringen tillbaka till hotellet. Hamnar på  marknaden. Går in och köper 10 meter silkestyg och en bra grej för att göra blommor av morotsstrimlor. Går sedan marknadsgatan till hotellet.

På kvällen innan vi gick ut på stan igen  träffade vi flera Bai Bangar på hotellet. Vi blev sittande i matsalen och drack några öl. Av en  fd Bai Bangare fick vi tipset att gå och äta på Lady Bird. Som är omnämnt i Lonleys Planet.Lady Bird ligger i Gamla stan, inte långt från Hotellet.  Bästa platserna är på andra våning, de hade mycket god mat.

Nästa dag är det dags för ett flertal möten med andra TravelAgensy´s. Efter alla mötena promenerade vi  tillbaka längs Lilla sjön Hoan Kiem Lake. Satt vid serveringen vid sjön och kopplade av. Gick glasögongatan hem, beställde nya glasögon. Progressiva kostade 600 kr. Avslutade dagen med besök på nattmarknaden som hålls på helger längs hela marknadsgatan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Responses

  1. Härligt att läsa din blogg. Det var kul att träffa er i Hanoi på Grand View Hotel!

  2. Hej, trevlig blogg här. Jag kommer att besöka Vietnam, men när jag googlar runt och kom över http://www.evisaasia.com och förklarade att visum är bara för enstaka in, någon som vet finns det något sätt att få flera inresor? För närvarande är jag i Malaysia. behöver resa mer än 1months. någon hjälp?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: