Skrivet av: Monica Grandin Högberg | 12 juni, 2011

Del 1. Hong Kong 2011

Så blev det äntligen dags att börja resan till Vietnam. Denna gång i sällskap med min man, dotter och hennes sambo. Extra kul för min dotter har hela sitt liv  hört talas om Vietnam, nu skulle jag få visa henne var jag levde och arbetade i 5 års
tid.

Vi flög via Hong Kong. Med FinnAir flyger man relativt snabbt till Hong Kong. Där vi spenderade 4 nätter på hotell Largo. Ett tips – Largo hotel ligger kvarteret intill Jordan Station i Hong Kong. Lätt att med tåget från flygplatsen ta sig dit. Endast ett byte till tunnelbanan vid Central Station. Largo´s hotell ligger centralt, bl a intill Nattmarknaden.

Givetvis när man är i Hong Kong är Victoria Peak ett måste, Peack Tram till toppen och sedan alla rulltrappor upp i byggnade och där, där ligger hela Hong Kong och Kowlon nedanför ens fötter. Klockan 20.00 har de ett ljud- och ljusspel som man kan iaktaga från toppen. För att höra ljudet måste man sitta på Bubba Gump och äta. Rekommenderas att boka bord.

Shopping är ett måste också, utbudet är stort. Butikerna är många. Man kan också testa 800 meter rulltrappa för att slippa gå till toppen ovanför hamnen. Men fram till klockan 10 går den nerför. Sedan vänder den och går uppför till klockan 22. Detta för de boende skall slippa gå ner till jobbet på morgonen och sedan upp efter jobbet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: